Logo gemeentenieuwsonline.nl
<p>Suzan en Elisa met trainster Fiona en assistente Jasmijn.&nbsp;</p>

Suzan en Elisa met trainster Fiona en assistente Jasmijn. 

(Foto: eigen foto)

Medaille DGV-turnsters op tweede wedstrijd

DODEWAARD - Ook op zaterdag 20 november stond er een turnwedstrijd voor DGV Dodewaard op het programma. Dit keer was het de beurt aan Elisa Roumimper (categorie Senior D) en Suzan van der Voort (categorie Middenbouw sup 4). 

Ook voor deze twee turnsters was het door Corona lange tijd geleden dat zij een wedstrijd mochten turnen. Helaas mocht er geen publiek mee, dus gingen Elisa en Suzan samen met trainster Fiona en assistente Jasmijn naar de turnhal in Nijmegen. De meiden vonden het erg leuk dat ze eindelijk weer een wedstrijd mochten turnen en hebben onderling een gezellige wedstrijd gehad.

Suzan turnde voor het eerst een wedstrijd in teamverband. Ze mocht hierbij voor het eerst zelf samengestelde oefeningen laten zien. Hierbij werden meerdere nieuwe elementen geturnd. Suzan zat in een team met twee turnsters van Elistha uit Elst en twee turnsters van Impuls uit Wageningen. Bij elk toestel telde de drie hoogste scores uit elk team. Suzans beste toestel was de brug. Ze werd met haar team vierde en kreeg hiervoor een bronzen medaille!
De categorie waar Elisa in turnt heeft nog wel individuele wedstrijden. Ook zij heeft meerdere nieuwe elementen geturnd op vloer, brug en balk. Helaas had ze wel puntenaftrek op vloer omdat volgens de jury één onderdeel niet goed uitgevoerd was. Elisa eindige na vier toestellen op de elfde plaats, haar beste toestel op deze wedstrijd was de balk. Beiden weten waar ze de komende weken nog extra voor kunnen trainen. Ze gaan op naar de tweede plaatsingswedstrijd in februari!

Meer berichten