Logo gemeentenieuwsonline.nl

Sneeuwpret in Rhenen

RHENEN - Niet alleen in Brabant en Gelderland viel afgelopen zaterdag de eerste sneeuw van deze winter. Ook op Laarsenberg in Rhenen was het wit en kon men de eerste sneeuwpop van deze winter maken. De ogen van kinderen gaan glinsteren als de eerste sneeuw vlokken naar beneden dwarrelen.

Schaatsliefhebbers hopen op een echte winter. Rob Moret ontving zijn startbewijs voor de Friesche Elf Steden en hoopt op een goede winter. Eerst moeten we dan wel corona onder de knie krijgen. Drie koninklijke Friesche kruisjes zijn in zijn bezit en 6 op de Weissensee. Zou het tiende kruisje ooit lukken ?

Ook de Grebbeberg was deze week op de tv te zien. Er werd in de Zwitserse Vallei gezocht naar twee vermiste soldaten. Helaas niet gevonden. Ook lagen er veel bloemen op het monument omdat iemand met militaire eer werd begraven. Dan zoek je ook even op internet en kom je een verslag van Koekoek tegen. Er stond dat drie fietsers uit Veenendaal op de Boslandweg op een mijn waren gereden.

De lijkenploeg haalde na de slag om Arnhem ruim dertig drenkelingen uit de Rijn. Bij het Rode Kruis waren voor oudere Rhenenaren nog meerdere bekende namen: onder andere Souwerbren, Dof de Jong, Bep Lodder, Jan Hovestad, Hans Magauer en Piet de Kruijf. Als je zelf op de Grebbeberg gaat wandelen, kan je uitrusten op het Domineesbankje en je ontdekt de nieuwe Koningstafel.

Meer berichten