Logo gemeentenieuwsonline.nl
<p>Dalia&#39;s Landgoed den Treek.&nbsp;</p>

Dalia's Landgoed den Treek. 

(Foto: Mariek Nolsen)

Engelse Pluktuin: een Flowerheaven

KESTEREN - Op 16 november geeft Marieke Nolsen, bloemstyliste en blogger met een grote passie voor tuinieren een lezing voor Groei&Bloei Midden-Betuwe te Kesteren. Het onderwerp: ‘Op Sarah Raven geïnspireerde Pluktuin’.

In haar pluktuin, achter haar huis op Landgoed den Treek – Henschoten heeft zij meer dan 6000 bollen gepoot, heel veel Dalia’s en 1-jarigen in de kleuren rood/zalm/oranje/rose. Elk jaar gaat zij naar Engeland om tuinen te bezoeken en daar zie je dat de tuin virtuozen aan de andere kant van de Noordzee deze hippe Dalia’s en éénjarigen door middel van natuurlijke constructies ondersteunen. Dit heeft Marieke ook toegepast in haar Pluktuin en het geeft een prachtige uitstraling. Tijdens deze avond vertelt zij hoe de tuin is ontstaan, door wie zij geïnspireerd is, welke éénjarigen zij voor zaait, hoe zij deze natuurlijke constructies maakt, welke Dalia’s en éénjarigen zij gebruikt, hoe zij met de planten speelt. Haar verhaal begeleidt zij met mooie beelden. Kortom een avond om naar uit te kijken.

Aanvang 20:00 uur, Yuverta College (voorheen Helicon), Industrieweg 4 in Kesteren. “Leden kunnen de lezing gratis bijwonen, aan niet-leden vragen we een kleine bijdrage van drie euro. Wij volgen de nu geldende RIVM maatregelen. Neem ook een kijkje op: www.midden-betuwe.groei.nl.”

Meer berichten