Intocht Sinterklaas in Bemmel

Algemeen

BEMMEL - Op zaterdag 20 november wordt Sinterklaas ingehaald in Bemmel. De intocht start dit jaar om 13.00 uur vanaf de Sportlaan in Bemmel. Het wordt een gezellige middag, begeleid door drumfanfare Eska. Sinterklaas hoopt dat alle kinderen langs de route hun huis versieren.

Route: Start Sportlaan, RA Wardstraat, LA Dijkstraat, LA Klappenburgstraat, RA V. Oppenraaystraat (bij het Gemeentenieuws), einde straat LA Oostervelden, einde van de weg LA Dorpsstraat, LA Leemkuilselaan, naar de Wardstraat, bij de Sportlaan RA en dan door naar sportcentrum De Kooi (voorheen Schaapskooi).


Het middagprogramma vindt dit jaar plaats in De Kooi (Sportlaan 3). We verwachten de sint om 13.50 uur. Vanaf 14.00 uur start het programma (deuren gaan open om 13.30 uur). Het feest duurt tot ongeveer 15.30 uur. Na afloop krijgen alle kinderen een traktatie.

Entree
De intocht wordt georganiseerd door carnavalsvereniging De Geintrappers in samenwerking met ondernemersvereniging Bemmel en is bedoeld voor kinderen van de basisschool tot en met groep vijf. Ook kinderen uit omliggende dorpen zijn welkom.
Volgens de sinterklaascommissie moet rekening gehouden worden met coronamaatregelen. ‘Wij zijn verplicht met entreekaartjes en contactformulieren te werken. Deze zijn af te halen op donderdag 11 en vrijdag 12 november in de voormalige Express Wear-winkel tussen 13.30 en 16.00 uur. Door de versierde etalage niet te missen. Ook moet u bij binnenkomst een QR-code of een negatief testbewijs laten zien. Zorg dat u deze én een geldige ID-kaart bij u heeft vanaf de leeftijd van dertien jaar.’

Uitgelicht

Digitale krant