Logo gemeentenieuwsonline.nl
<p>RUZ vanaf de Marsdijk. Op 26 oktober 2021 gezien vanaf de dijk bij de Ambtsehoeve. (foto: Henk van der Kooij)</p>

RUZ vanaf de Marsdijk. Op 26 oktober 2021 gezien vanaf de dijk bij de Ambtsehoeve. (foto: Henk van der Kooij)

(Foto: Henk van der Kooij)

Opnieuw RUZ!

NEDER-BETUWE - ‘Kent u me nog? In Hét Gemeente Nieuws van 26 september 2018 heb ik me voorgesteld als burger RUZ. Mijn halsring draagt namelijk de letters R (horizontaal) en UZ (verticaal). De volledige lettercode luidt dus RUZ: burger Rivierenland Utrecht Zuid. Bij invoeren via www.geese.org moet  ook de halsringkleur worden vermeld. In mijn geval donkergroen. 

Door Henk van der Kooij

Ja, het is dus al ruim drie jaar geleden dat ik in GN NederBetuwe-Rhenen stond. Geboren in 2009. Op 29 juni 2009 ten oosten van Nijmegen geringd in de Millingerwaard bij de Waal. Ik ben dus nu ruim  twaalf (!) jaar oud. Wat zeg je? Ben ik al 70 keer waargenomen?! Wat leuk. Ik wist niet dat die grote, verticale, tweebenige niet-vliegende wezens belangstelling voor me hadden. Ik zie ze wel fietsen, maar dit... gak-gak-gak te gak voor woorden. Hoe ik me voel? Gansbest. Jullie hebben in het Rivierengebied heerlijk groen gras. Dus het is elke dag grazen en grazen. 

Natuurlijk, wij moeten daardoor veel poepen. En het blijft een pijnlijk feit dat boeren echt niet dol zijn op onze groene drollen. Of het hier dan wel veilig is? Ach, bij gevaar peddel ik met mijn soortgenoten gewoon de Nederrijn op. Op vogeltrek?  Nee, trekken doe ik niet, ik ben een standvogel. Net zoals die kleibewoners achter de dijk. Die houden ook niet van veranderingen. Maar genoeg, ik ga weer eens verder. Het gras komt niet vanzelf in mijn maag. Dank voor de gezellige ontmoeting hoor!’ Gak-gak-gak…

Meer berichten