Logo gemeentenieuwsonline.nl

Sinterklaas komt naar Opheusden!

OPHEUSDEN - Eindelijk kan dan het nieuws naar buiten komen dat de Sint en zijn Pieten dit jaar weer naar Opheusden zullen komen. Het is lange tijd onzeker geweest vanwege de coronamaatregelen, maar de goedheiligman heeft laten weten dat hij dit jaar weer voet aan wal zal zetten in Opheusden.

Dat het er anders uit zal zien dan andere jaren is onvermijdelijk. Zo zal de Sint niet aanmeren bij de pont in Opheusden, maar op een geheime locatie. Gelukkig is er wel een feestje mogelijk, dus is iedereen welkom in sporthal De Biezenwei in Opheusden om de Sint te verwelkomen. De Sint wordt verwacht op zaterdag 20 november om 14.00 uur. Vanaf 13.15 uur zijn de deuren open en zal DJ Piet Baakie alvast samen met de kinderen de Sinterklaasliedjes oefenen. Zodra de Sint aanwezig zal zijn barst het feest helemaal los met onder andere de uitreiking van de kleurwedstrijd, muziek en de bekende spelletjesmiddag.

Ook de Sinterklaas intocht Opheusden is gebonden aan de coronamaatregelen; daarom zijn er de volgende regels rondom de intocht. Iedereen vanaf 13 jaar zal verplicht zijn een coronatoegangsbewijs (QR-code) te kunnen tonen en vanaf 14 jaar zal dit in combinatie een geldige ID-kaart moeten. Voor iedereen, dus ook voor de kinderen, is een ticket verplicht. Deze gratis tickets zijn tot en met zaterdag 20 november af te halen bij de Etos, `t Hommeltje en bij de Zute Inval in Opheusden.

Vanwege de onzekerheid rondom de besmettingen en de kans dat er regionale maatregelen kunnen worden genomen is alles onder voorbehoud. Mocht er iets veranderen dan is de laatste informatie is te vinden op www.SinterklaasOpheusden.nl.

Meer berichten