Logo gemeentenieuwsonline.nl

Herfstwandeling Zilverberg en Oorsprong

OOSTERBEEK - De boswachters van Geldersch Landschap & Kasteelen verzorgen op woensdag 10 november een herfstwandeling over de landgoederen Zilverberg en Oorsprong. Dit is een mooi en gevarieerd gebied met bossen, akkers en waterpartijen. 

De boswachter neemt u mee op reis door de tijd en vertelt over de geschiedenis van beide landgoederen. Weet u waar het vroegere landhuis van De Zilverberg heeft gestaan? Wist u bijvoorbeeld dat water bepalend is geweest bij de ontwikkeling van De Oorsprong tot gerenommeerde buitenplaats? Heeft u al eens gehoord dat er op het landgoed een suikerfabriek en later een stroopfabriek hebben gestaan? En waarom dat er allemaal niet meer is? Wat is er allemaal gebeurd tijdens de slag om Arnhem in 1944? En heeft u al eens een kijkje genomen bij het historische zwembad, dat onlangs is gerestaureerd? De boswachter besteedt onderweg aandacht aan al deze onderwerpen. Vooraf online reserveren is noodzakelijk.
Start: 13.30 uur. Duur: 2,5 à 3 uur. Deelname: 5,00 euro, kinderen 4 - 12 jaar 2,50 euro, donateurs gratis op vertoon van een geldige GLK donateurspas. Meer informatie en online reserveren: www.glk.nl/activiteiten.

Meer berichten