Logo gemeentenieuwsonline.nl
Foto:

Oproep aan verenigingen, ondernemers en scholen voor kick-off Neder-Betuwe en Buren gastgemeente team Italië tijdens WK Volleybal Dames

NEDER-BETUWE - Neder-Betuwe en Buren maken deel uit van dertig gemeenten in Gelderland die gastgemeente zijn voor de teams uit 24 landen verspreid over vijf continenten. Provincie Gelderland faciliteert verblijf, catering en vervoer van de teams met de inzet van lokale ondernemers. De teams spelen ruim honderd wedstrijden in de steden Arnhem, Rotterdam en Apeldoorn. Het is voor het eerst in de geschiedenis dat dit topevenement in Nederland plaatsvindt. 

Wethouder Herma van Dijkhuizen van Neder-Betuwe: “Een uniek gebeuren dat perfect past binnen het beleid van onze beide gemeenten om een gezonde leefstijl te bevorderen. Een buitenkans voor verenigingen en scholen om bijvoorbeeld Italiaanse speelsters te betrekken bij hun activiteiten.”

Kansen voor de toekomst
Wethouder Niko Wiendels van Buren: “Het is ook een kans voor lokale ondernemers. Sponsoring, promotie en marketing begint direct al door het leveren van producten en diensten voor dit grootse evenement. Perspectieven voor de (nabije) toekomst zijn dat er gelegenheid is voor het bedrijfsleven om met het gastland een economische relatie aan te knopen op gebieden zoals boomteelt en logistiek, recreatie en toerisme.”

Aanmelden kick-off
In samenwerking met de Nederlandse Volleybalbond en onder aanvoering van Joris Maier (JOGG-regisseur en buurtsportcoach-coördinator) worden enthousiaste partijen en personen opgeroepen zich aan te melden voor de kick-off op 24 november om 20.00 uur bij Healthclub Juliën. Meldt u zich graag aan vóór 18 november aanstaande door een e-mail te sturen naar wk2022@nederbetuwe.nl.

Partijen ontvangen dan meer informatie, er is alle ruimte om mee te denken en om zich aan te melden voor de werkgroep WK Volleybal Neder-Betuwe/Buren om zo gezamenlijk mooie side-events te organiseren.

Meer berichten