Logo gemeentenieuwsonline.nl
<p>Van links naar rechts: Henk Randewijk, vertegenwoordiger EHBO, Erna van den Hatert, vertegenwoordiger Eleos en Arendje van Maren, &eacute;&eacute;n van de eerste bewoners van Espalier.</p>

Van links naar rechts: Henk Randewijk, vertegenwoordiger EHBO, Erna van den Hatert, vertegenwoordiger Eleos en Arendje van Maren, één van de eerste bewoners van Espalier.

(Foto: Ehbo Kesteren)

AED aan Espalier Kesteren geschonken

KESTEREN - Op vrijdag 15 oktober is in Kesteren bij Espalier, een locatie van Eleos voor begeleid wonen, aan de Johannes Vermeerstraat, een AED overhandigd door een vertegenwoordiger van de KNV ehbo-afdeling Kesteren. 

Deze AED is geschonken door een bedrijf aan de ehbo-vereniging via een bestuurslid.  In de wijk rond de Espalier was geen openbaar toegankelijke AED beschikbaar. Daarom heeft de ehbo-vereniging besloten de geschonken AED daarvoor beschikbaar te stellen. Deze hangt nu bij de hoofdingang in een buitenkast die door de gemeente Neder-Betuwe is gesubsidieerd. 

De AED wordt bij Hartslag.nu aangemeld om bij reanimatiemeldingen in de directe omgeving te kunnen worden ingezet. Een mooi voorbeeld van samenwerking tussen meerdere instanties om de hulpverlening in levensbedreigende omstandigheden zo optimaal mogelijk vorm te geven.

Meer berichten