Logo gemeentenieuwsonline.nl

Echteld opnieuw winnaar walkingfootball-toernooi

ECHTELD - Voetbalvereniging Echteld heeft opnieuw het walkingfootball-toernooi gewonnen, dat georganiseerd werd door de buurtsportcoaches van de Gemeente Neder Betuwe in samenwerking met de vv Echteld. 

Na eerdere edities in Dodewaard en Maurik op haar naam geschreven te hebben, mochten de ‘oudjes’ van Echteld opnieuw de schaal in ontvangst nemen. Het werd in Echteld een goed georganiseerd toernooi met een mooie winnaar.

De eerste wedstrijd zag het er niet naar uit dat Echteld het toernooi als winnaar af zou sluiten. Een 3-0 achterstand werd tegen Dodewaard in de slotfase goed gemaakt en de volgende drie wedstrijden werden makkelijk gewonnen.

Er waren in Echteld vijf teams aanwezig. Walkingfootball is een vorm van voetbal waarbij alleen gewandeld mag worden. Het ziet er soms wat vreemd uit, maar het is toch vrij intensief. Tweede werd Dodewaard, de derde prijs ging naar Kesteren. MEC en Maluku Old Stars werden respectievelijk vierde en vijfde.

Na afloop reikte buurtspotcoach Roy van Roekel de prijzen uit, hij sprak van een terechte winnaar en had genoten van de sportieve wedstrijden. Na de prijsuitreiking was er voor alle deelnemers en aanhang een heerlijk stampottenbuffet. Volgend jaar is er weer een toernooi en met Kesteren als gastheer.

Meer berichten