Logo gemeentenieuwsonline.nl
<p>Politie BigBand Oost-Nederland.</p>

Politie BigBand Oost-Nederland.

(Foto: Tom Letteboer)

Jubileumconcert Politie BigBand Oost-Nederland

ARNHEM - In het kader van het 100-jarig bestaan van de Politie BigBand Oost-Nederland heeft zondag 28 november in de Stadhuishal van de gemeente Arnhem een feestelijk concert plaats. Aanvang 14.30 uur (zaal open om 14.00 uur).

Op 10 juni 2020 bestond de uit de Arnhemse Politie Muziek Vereniging voortgekomen Politie BigBand al 100 jaar. Corona zorgde ervoor dat het jubileumconcert geen doorgang kon vinden. Nu zijn de voorbereidingen voor het concert op 28 november in volle gang en zijn muzikanten, gastmusici en de voorbereidingscommissie bezig toe te werken naar een geslaagd concert.

Het concert staat in het teken van samenwerking met en ondersteuning geven aan het Toon Hermans Huis Arnhem. Het Toon Hermans Huis Arnhem, gevestigd aan de Stadhoudersstraat 60 in Arnhem, is een laagdrempelige, vrij toegankelijke ‘haven’ voor (ex-)kankerpatiënten, hun naasten en nabestaanden. Een plek waar zij terecht kunnen met al hun emoties, zorgen en vragen. Ondersteund door geschoolde vrijwilligers kunnen ze er zelf, in hun eigen tempo en op hun eigen manier, de draad van hun leven weer oppakken.

Het programma van 28 november wordt gevuld met een terugblik over de afgelopen 100 jaar, waarin de als harmonie begonnen Arnhemse Politie Muziek Vereniging werd omgebouwd tot big band, daarna zijn vleugels uitspreidde over de nieuw gevormde politieregio Gelderland-Midden, om tenslotte onderdeel uit te maken van de Nationale Politie in de Eenheid Oost-Nederland. 

Om aan de coronarichtlijnen te voldoen, dienen belangstellenden zich aan te melden via jubileumconcert@politiebigband.nl.

Meer berichten