Logo gemeentenieuwsonline.nl
<p>Prins Jacobus met adjudanten Erik (l) en Roland(r).</p>

Prins Jacobus met adjudanten Erik (l) en Roland(r).

(Foto: Fred v Soest)

Daar gaat De Cunehearen weer!

RHENEN - Vrijdag 5 november begint voor carnavalsvereniging De Cunehearen in Rhenen het carnavalsseizoen 2021-2022. De vereniging trapt af met het ‘elfde-van-de-elfde feest’.

Een grandioos feest dat ieder jaar rond de elfde van november wordt gehouden. Deze avond neemt de oude Prins afscheid van zijn gevolg en maakt hij plaats voor de nieuwe ‘Prins der Cunehearen’, Grootvorst van het Grebbehol.
Na twee jaar is het nu echt afgelopen voor Prins Jacobus en zijn Adjudanten, Erik en Roland. Waar zijn ‘jaar’ in november 2019 begon eindigt het hier. Wie had kunnen voorspellen dat het 13e jaer der Cunehearen zo zou lopen? Laten we het maar snel vergeten en terugdenken aan de leut en de gein die we hebben beleefd tijdens alle activiteiten. Hoogtepunten waren het ‘kleintje carnaval’ bij zijn maat Tries in Lienden, het carnavalsfeest voor mensen met een beperking onder aanvoering van Prins Bertje van Zideris en natuurlijk het  groots Cunehearen Prinsenbal.

Voor komend seizoen zijn er ook weer geweldige plannen. Rond de kerstdagen en natuurlijk ook in januari en februari zit er weer van alles aan te komen. Nieuwe ronde, nieuwe kansen. Bij dit feest hoort ook een Prins….! Wie gaat het worden? Je kunt er bij zijn, het liefst verkleed op vrijdag 5 november van 19:00 – 00:00 uur in ‘Jangala’ Junglerestaurant Ouwehands Dierenpark. Het belooft een geweldige avond te worden.
De toegang is gratis. Je moet natuurlijk wel, net als bij elk ander evenement je QR-code laten zien met daarnaast een geldig legitimatiebewijs.

Meer berichten