Logo gemeentenieuwsonline.nl
<p>Lang weekend met 40 gezinnen naar de Efteling.&nbsp;</p>

Lang weekend met 40 gezinnen naar de Efteling. 

(Foto: SWPN)

Lang weekend Efteling met Stichting Zorgeloos Kind

BETUWE - Na ruim 1.5 jaar was het weer zover: Op reis met Stichting Zorgeloos Kind. Met een grote groep gezinnen op reis is al jaren wel 1 van de hoogtepunten van de stichting. 3 volle dagen Efteling en wat hebben wij van al deze gezinnen genoten. 

Prachtig weer, lachende gezichten en ontspannen ouders is in hele korte bewoordingen zoals wij dit weekend hebben ervaren. Voor veel gezinnen was het weer een aangenaam uitje na een tijd van ellende in de verschillende ziekenhuizen.
In de loop van de ochtend kwamen steeds meer en meer gezinnen aan en begon het al een grote groep te worden. Om twee uur was het welkomstwoord in een grote zaal in het Efteling hotel. De zaal zat echt helemaal vol met gezinnen en zij kregen een korte uitleg over het weekend en tevens werd er een kort verhaal verteld over de werkzaamheden van Stichting Zorgeloos Kind.

“Na een vervelende tijd door de pandemie, zijn we ontzettend blij dat de reis weer door heeft kunnen gaan. En ja er moesten extra maatregelen worden genomen en dagelijks moest de QR-code overlegd worden maar niemand heeft hier enige hinder van ondervonden. Wij hebben weer heel veel gezinnen leren kennen die bezig zijn met een harde en vaak oneerlijke strijd. Gezinnen waarvoor wij een diepe buiging maken omdat ze ondanks alle ellende nog steeds positief blijven. Daarnaast zien wij ook telkens weer hoe vrolijk en optimistisch de zieke kinderen zelf zijn. Wij ‘grote en volwassen mensen’ mogen een voorbeeld nemen aan deze kinderen.”

“Het was weer een onvergetelijk weekend en we gaan weer hard aan het werk om volgende jaar weer een reis te kunnen maken!”

Meer berichten