Logo gemeentenieuwsonline.nl
<p>(foto: Huib van Doleweerd)</p>

(foto: Huib van Doleweerd)

(Foto: )

Lekker met je handen werken!

NEDER-BETUWE/RHENEN - Huib van Doleweerd (30), zorgondersteuner bij Adullam en van daaruit werkzaam op de Rehoboth, kiest ervoor om naast zijn werk ook vrijwilligerswerk te doen voor de bouw van de schoolboerderij ‘De Schoutenhoeve: “Ik zie de meer praktisch ingestelde leerlingen hier veel gemotiveerder het werk aanpakken en doorgaan, dan in een klassensituatie”, zegt Huib enthousiast.

Huib, die na de studie elektrotechniek en informatica uiteindelijk voor de studie pedagogiek koos, zet zich ook actief in als vrijwilliger: “Ik vind het héérlijk met die jongens te werken. Het is heel belangrijk dat je onze kinderen stimuleert om datgene te doen wat ze leuk vinden en goed kunnen. Als ze zien dat ze iets zinvols doen zie je hun motivatie en hun praktische vaardigheden groeien! En natuurlijk vind ik ook dat deze jongens zoveel mogelijk moeten kunnen leren. Een evenwicht tussen theorie en praktijk is erg belangrijk, daarom is het fijn dat dit project helpt aan een stukje praktische invulling.” 

Als zorgondersteuner begeleidt Huib leerlingen in de klas. Dan doet hij meestal specifieke activiteiten in een één op één situatie. Het is afhankelijk op welk gebied ze zorgondersteuning nodig hebben. Op vrijdag heeft Huib een flexdag, dat wil zeggen dat hij dan beschikbaar is om voor andere collega’s in te vallen. Als dat niet hoeft, werkt hij als vrijwilliger: “Ik vind het zelf ook lekker om gewoon met mijn handen te werken. Dat geeft afwisseling. In die zin, begrijp ik deze jongens heel goed.”

Enthousiast vervolgt Huib: “Het bouwen heeft eigenlijk meerdere elementen, je bent mét en vóór de kinderen aan het bouwen. Het is sowieso levendig met al die leerlingen om je heen. Ik geniet ervan als ik zie dat kinderen met elkaar overleggen om het proces zo efficiënt mogelijk te laten verlopen. Opeens ontstaat er samenwerking en een eigen groepsdynamiek. Ik krijg er zelf ook zóveel energie van. Ik zie ze écht genieten. Ja, dit werk heeft en geeft zin!”

Er zijn mogelijkheden genoeg om de leerlingen ook actief en nuttig werk in de wijk te laten doen. Al mijmerend ziet Huib dat er veel nuttig werk is op allerlei gebied voor veel vrijwilligers! Wilt ú meer informatie, ga dan naar www.schoutenhoeve.nl of mail info@schoutenhoeve.nl of bel 0342 200300.

Meer berichten