Pro Persona ontvangt cheque van Sportakkoord Renkum. (foto: Pro Persona)
Pro Persona ontvangt cheque van Sportakkoord Renkum. (foto: Pro Persona)

Eerste wedstrijd voetbaltoernooi ‘Zin in’ in Wolfheze, groot succes!

Algemeen

WOLFHEZE - Afgelopen vrijdag, 8 oktober, vond dan eindelijk de eerste wedstrijddag plaats van het ‘Zin In’ zaalvoetbaltoernooi. Alle deelnemende teams bieden hulp aan jongeren, volwassenen en ouderen met psychische problemen, psychiatrische ziektes, gedragsmatige problematieken en vormen van autisme.

Om 13:00 uur werd het toernooi geopend door de verschillende betrokken partijen. Zo was initiatiefnemer Pro Persona aanwezig, Sport,- en Beweegteam Renkum, Uniek Sporten en werd door het Renkums Sportakkoord een cheque overhandigd. De aftrap werd gedaan door directeur van Pro Persona, Frank Hengeveld, daarna konden de eerste twee teams aan de wedstrijd beginnen.

Glimlachende gezichten
In deze eerste wedstrijd mochten de voetballers van Pro Persona en Woonzorgnet tegen elkaar strijden. Het werd uiteindelijk een intensieve en uitdagende wedstrijd voor beide partijen. Maar ook het plezier en enthousiasme van zowel voetballers als publiek was merkbaar. Het was mooi om te zien dat niet alleen de spelers naar deze wedstrijddag uitkeken, maar ook andere cliënten van Pro Persona waren naar de gymzaal gekomen om te kijken naar de wedstrijd. Een uur later eindigde de partij met een eindstand van 18-14 in het voordeel van Pro Persona.

In de tweede wedstrijd van de dag kwamen Pluryn en AZC Wageningen in actie. Ook hier werd het een spannende wedstrijd. Maar ook tijdens deze wedstrijd zag je veel schouderklopjes, een duim omhoog naar elkaar en vele glimlachende gezichten. Het resulteerde in een 19-11 eindstand met winst voor het AZC.

Uitgelicht

Digitale krant