Logo gemeentenieuwsonline.nl
<p>Vrijwilligers Ton de Jong en Bart Kleijer onthullen de naam van de moestuin. (foto: G. Verboom)</p>

Vrijwilligers Ton de Jong en Bart Kleijer onthullen de naam van de moestuin. (foto: G. Verboom)

(Foto: G. Verboom)

Moestuin Lindehof officieel geopend

ACHTERBERG - Zaterdag 25 september werd de moestuin bij Woonzorgcentrum De Linde in Achterberg officieel geopend. Richting het einde van dit geslaagde seizoen werd de naam ‘Lindehof’ onthuld door Ton de Jong en Bart Kleijer. Deze tuinvrijwilligers hebben het afgelopen jaar de moestuin compleet vorm gegeven.

Bewoners van De Linde genieten er dagelijks van. Zij maken hun dagelijkse wandeling door de tuin, plukken de laatste boontjes en verzamelen prachtige dahlia’s die zij in huis op de vaas zetten. Voor hen is de belevingstuin een fijne plek waar zij vertrouwde vaardigheden nog kunnen gebruiken. Het is een mooie afwisseling van bloemen en groenten. Nog steeds is er sla, andijvie en boerenkool te vinden. Ook is er een volière in aanbouw. 

De moestuin is mede tot stand gekomen dankzij vele sponsoren uit Achterberg en omgeving. Zij waren deze middag uitgenodigd en konden met eigen ogen zien hoe alles vorm gegeven is. “Het is fijn om te merken dat zovelen onze bewoners een warm hart toedragen en op deze manier meehelpen”, aldus Fenja Huizinga, locatiemanager van De Linde. 

De bewoners hadden speciaal voor deze middag courgette- en worteltjessoep gemaakt. Soep is een lekkernij die graag wordt gemaakt en gegeten. Het snijden van de groente is een van de activiteiten die bewoners graag doen. Het geeft hun een nuttige daginvulling en een ‘dag van waarde’, waar De Linde veel aandacht aan besteedt. 

Meer berichten