Logo gemeentenieuwsonline.nl
<p>De jeugd wordt ontvangen door Annemarie, bij de opgraving aan de Nedereindsestraat in Kesteren. Opgraving naar het Romeinse verleden van Kesteren. (foto: Andr&eacute; van Ingen)</p>

De jeugd wordt ontvangen door Annemarie, bij de opgraving aan de Nedereindsestraat in Kesteren. Opgraving naar het Romeinse verleden van Kesteren. (foto: André van Ingen)

(Foto: Andre van Ingen)

Open dag nieuw Archeologisch Centrum

ZOELEN - Het Rivierengebied en de Bommewaard behoren tot de rijkste archeologische gebieden van Nederland. Al meer dan 50 jaar wordt er door amateurarcheologen gezocht naar resten uit het verleden. Dit is met name gedaan door de Bata (Tiel), Historische Kring Kesteren & Omstreken en de AWN afdeling 15.

Het gaat vaak om zeer gedreven zoekers. Die overal opduiken waar er grondwerkzaamheden zijn. Al vele jaren was   behoefte om een eigen locatie te hebben, waar de amateurs en geïnteresseerden bijeen konden komen. In het afgelopen jaar is door een groep gezocht naar een locatie Die is gevonden op het sportcomplex Zoelen, Uiterdijk 12 te Zoelen. 

Gelijktijdig is gewerkt aan de toekomst.  Ook onder archeologen vindt er vergrijzing plaats. Hoe vinden we nieuwe jeugdleden. Annemarie Walravens is in juni begonnen met een Jeugdgroep archeologie in de Openbare lager school de Sterappel in Lienden. Belangstelling is uitermate groot. Ze werkt nu aan een jeugdgroep in de Neder-Betuwe en ook aan een jeugdgroep in Zoelen. Leeftijd tussen de 8-14 jaar. 

Kom kennis maken met de archeologie op open dag zaterdag 9 oktober tussen 10.00-17.00 uur aan Uiterdijk 12 in Zoelen.

Activiteiten: maken van een Romeinse geldbuidel, zoeken met een detector, registratie van vondsten in nationale database, determinatie van eigen vondsten; 14.00 uur: opening van het nieuwe onderkomen door Gajus Scheltema (voorzitter AWN)

Zie ook: facebook: archeo_centrum_ rivierenland of telefonisch Annemarie Walravens 06 30499111. De jeugd is ook actief geweest bij de opgraving in Kesteren in augustus.

Meer berichten