Logo gemeentenieuwsonline.nl

Yoga op een stoel

KESTEREN - Stoelyoga is voor iedereen, hoewel het voor ouderen en fysiek beperkten uitermate geschikt is. Het is een fijne en veilige manier om te blijven bewegen tot op zeer hoge leeftijd. 

Je hoeft je er niet voor om te kleden en mag zelfs je schoenen aanhouden als je dit prettig vindt. De oefeningen zijn rustig, niet te lang en gemakkelijk. Ze worden op en rond de stoel uitgevoerd. Bij staande oefeningen wordt de stoel vaak gebruikt als steun. Een les bestaat uit rek- en strekoefeningen, ontspannings- en ademhalingsoefeningen en concentratietechnieken.

De houdingen en ademhalingsoefeningen zijn erop gericht om spieren en gewrichten soepeler te maken en de doorbloeding te verbeteren. Je leert spanning los te laten en je concentratie en motoriek te verbeteren. Je wordt bewuster van je lichaam en leert signalen als stress en vermoeidheid eerder herkennen. Het geeft mentale rust. 

Dit cursusblok bestaat uit zeven lessen van 45 minuten per week. De lessen worden gegeven door yogadocente Jantine Heijstee op donderdagochtend van 10.15 tot 11.00 uur in het Dorpshuis, Nedereindsestraat 27a in Kesteren. De cursus is gestart, er kunnen nog enkele deelnemers bij. Informatie en opgave bij Jantine Heijstee, jantineheijstee@gmail.com, 06 45254040.

Meer berichten