Logo gemeentenieuwsonline.nl
<p>Deelnemers in Dodewaard die belang van bewegen op de bal geschreven hebben. (foto: Roy)</p>

Deelnemers in Dodewaard die belang van bewegen op de bal geschreven hebben. (foto: Roy)

(Foto: Roy)

Fresh Air Walks van start

NEDER-BETUWE - Dodewaard en Beusichem hebben de spits afgebeten en daarmee zijn zo`n 30 deelnemers in beweging gekomen. Doel van de gemeente Neder-Betuwe en Buren is om inwoners in beweging te brengen en/of te houden en het belang van een gezonde(re) leefstijl op de kaart te zetten, dit alles onder de noemer ‘Samen in beweging’.

Nu in de maand ‘Stoptober’ is het ook de maand om mensen er toe aan te zetten te stoppen met roken, waar je landelijk nog steeds ongeveer 20 procent ziet roken. Het stoppen is niet altijd even makkelijk, maar met hulp van de stoppen met roken coaches en een gericht programma hierin (Rookvrij en Fitter) lukt het velen wel om van deze ongezonde gewoonte/verslaving af te komen en om zo ook tot een Rookvrije Generatie te komen.

Elke locatie krijgt een grote ‘Strandbal’ mee, waarop de deelnemers als ze dit willen, de reden kunnen schrijven waarom zij meedoen aan de Fresh Air Walks en wat gezonde leefstijl voor hen betekent. Alle deelnemers ontvingen een stempelkaart om ook de eventueel volgende wandeltochten waaraan ze meedoen in deze maand, af te kunnen laten stempelen.

“Volgende week staan Opheusden en stad Buren op de agenda, beiden ook weer om 10.00 uur. Kom jij samen met ons in beweging? Geef je dan ook op en nog beter, neem ook iemand mee. Inschrijven kan via deze link: https://inschrijven.nl/form/2021100218076-nl.”

Meer berichten