Logo gemeentenieuwsonline.nl
<p>Kasteel Doorwerth. (foto: Foto: Geldersch Landschap & Kasteelen)</p>

Kasteel Doorwerth. (foto: Foto: Geldersch Landschap & Kasteelen)

(Foto: Geldersch Landschap & Kasteelen)

Week van het Landschap: zoveel te doen bij GLK

REGIO - Elk jaar, en altijd tijdens de herfstvakantie, viert Nederland de Week van het Landschap. 

Meer dan honderd prachtige natuurgebieden, kastelen en landgoederen zijn aan de zorg van Geldersch Landschap & Kasteelen (GLK) toevertrouwd. Dit erfgoed is in pico bello conditie. En zoiets moois mag je natuurlijk niet voor jezelf houden, daar mogen zoveel mogelijk mensen van meegenieten. Tijdens de Week van het Landschap van 16 tot en met 31 oktober is er daarom nóg meer te beleven dan anders en zetten we  de poorten naar de omgeving extra open. Voor het ultieme herfstgevoel kun je bijvoorbeeld mee met een paddenstoelenwandeling of herfstwandeling met de boswachter. 

Speciaal dit jaar tijdens de Week van het Landschap organiseren we 4 wat langere wandelingen vanaf een kasteel. Al wandelend door het park en de tuin van huis Verwolde ontdek je bijzondere bomen, de naaldbomentuin en de binnentuin. Nagenieten met koffie en lekkers kan daar op een prachtige plek. Beleef de hoogtepunten van kasteel en park Cannenburch tijdens een wandeling langs de kasteelgracht. Maak kennis met de geschiedenis en de oorspronkelijke bewoners van het kasteel.
Kinderen kunnen in de boomgaard van kasteel Doorwerth appels plukken en er zelf een appelbol van maken. Of heb je zin in zeven eeuwen geschiedenis in 45 minuten? Dan is de rondleiding langs de gracht van kasteel Ammersoyen een aanrader. 

Wil je meer informatie over excursies met de boswachter, middeleeuwse ontmoetingen, prinsessenrondleidingen, fietsroutes of familievoorstellingen? Kijk dan voor het hele programma op www.glk.nl/weekvanhetlandschap.

Meer berichten