Logo gemeentenieuwsonline.nl
<p>De beiaard in de Cuneratoren. (foto: Willy Hoorn)</p>

De beiaard in de Cuneratoren. (foto: Willy Hoorn)

(Foto: Willy Hoorn)

Hoera, we kunnen de Cuneratoren weer beklimmen!

RHENEN - Het Cuneragilde organiseert dit najaar acht instap-torenbeklimmingen, dat wil zeggen dat je wel kunt aanmelden voor een beklimming, maar niet reserveren. Alle beklimmingen starten om 14.30 uur en duren ongeveer vijf kwartier. 

We kunnen met groepen van maximaal vijftien personen omhoog. Tijdens de beklimming krijg je uitleg over de geschiedenis van toren en beiaard. We klimmen in etappes naar ongeveer zeventig meter boven de Rijn. Als het helder is kun je Nijmegen, Den Bosch en Utrecht zien liggen. De eerste instap-beklimming is zaterdag 9 oktober. De kaartverkoop bij het VVV Stadsmuseum start een uur voor de beklimming en vol is vol.

Ook in de herfstvakantie is er een programma. De eerstvolgende instap-beklimmingen zijn in de herfstvakantie op 20, 21, 22 en 23 oktober op 13 en 27 november en op 11 december. Tijdens de beklimmingen op zaterdagen bespeelt de beiaardier vaak de klokken van de beiaard. Kosten: vijf euro per persoon, kinderen tot en met 12 jaar drie euro.

Beklimming reserveren? Wie een beklimming wil reserveren, bijvoorbeeld omdat je van ver komt, maak dan een afspraak via het VVV/Stadsmuseum Rhenen voor een privérondleiding. Ook dan geldt een maximaal aantal van vijftien personen. Geef een dag en tijdstip op en wij zoeken er een gids bij.
Voor gereserveerde beklimmingen geldt een minimumbedrag van dertig euro per groep. Telefoon VVV Stadsmuseum Rhenen: 0317 612333.

Meer berichten