Logo gemeentenieuwsonline.nl

Vrijwilligers gezocht voor gezellige Chillclub-avonden

OCHTEN - De Chillclub is er voor jongeren van 14 tot 23 jaar die soms net iets kwetsbaarder zijn door bijvoorbeeld autisme, adhd of een visuele handicap.

Eens per zes weken komen de jongeren bij elkaar in het dorpshuis in Ochten voor sociaal contact en een gezellige en ontspannen avond. Het is vooral een plek waar de jongeren zich veilig voelen en aansluiting en sociaal contact kunnen vinden bij leeftijdsgenoten. In 2018 is de Chillclub opgestart, maar door corona hebben de Chillclub-avonden een lange tijd stilgelegen en de behoefte om weer te gaan starten is groot. Hiervoor zijn helpende handjes meer dan welkom. De Chillclub kan namelijk alleen bestaan als er genoeg vrijwilligers zijn.

Wat doe je als vrijwilliger?
Je bent gemiddeld (samen met een andere vrijwilliger) één keer per zes weken van 19.00 tot 21.30 uur aanwezig bij de Chillclub-avonden in het dorpshuis in Ochten. Je ondersteunt de jongeren waar nodig en denkt met ze mee. De vrijwilligers letten erop dat iedereen zich veilig voelt in de groep.

Je hoeft niet geschoold te zijn om je aan te melden als vrijwilliger. Omdat je met jongeren met een beperking gaat werken, is het wel prettig als je hier enige affiniteit en ervaring mee hebt. Je mag ook reageren als je een pedagogische opleiding volgt en tijdelijk wilt ondersteunen als invulling van je stage.

Iets voor jou?
Lijkt het jou leuk om een steentje bij te dragen of wil je meer informatie?
Neem dan contact op met Lisanne Gesthuizen van Welzijn Rivierstroom via 06 19544160 of per mail via lisannegesthuizen@welzijnrivierstroom.nl.

Meer berichten