Bartek Stasiak schiet de aansluitingstreffer binnen. (foto: René Roelofs)
Bartek Stasiak schiet de aansluitingstreffer binnen. (foto: René Roelofs) Foto: René Roelofs

DFS deelt de punten met GVC: 2-2

OPHEUSDEN - Dat de thuisploeg nog niet in grootste vorm verkeerd werd de laatste wedstrijd weer duidelijk. GVC leunde achterover en loerde op de fouten aan DFS-kant. DFS oogde de eerste helft apathisch en was veel te slordig in balbezit. Desondanks kregen de Opheusdenaren in de eerste helft nog een aantal mogelijkheden. Doelman Creus Fabregat voorkwam door goed uitkomen een tegentreffer. Op slag van rust kwam GVC door een prima kopbal van Veldhuizen op 0-1.

In de tweede helft verscheen Breunissen als vervanger van Melvin van Osenbruggen binnen de krijtlijnen. Veel mogelijkheden waren er niet te noteren. Na twee gele kaarten aan DFS-zijde braken de studenten uit waarna een van de tegenstanders onreglementair werd afgestopt en de scheidsrechter naar de penaltystip wees. Aanvoerder Veldhuizen schoot de bal onberispelijk met zijn tweede van de middag binnen,  0-2. Twee minuten later zorgde Stasiak met een schuiver voor de aansluitingstreffer waarna onze jongens ineens de ‘geest’ kregen en met inzet de tegenstander onder druk begonnen te zetten. DFS ging met een 3-5-2 formatie,  met De Wit inmiddels in de spits,  op jacht naar de gelijkmaker. Julian de Wit kopte DFS,  na een corner,  in de negentigste minuut op gelijke hoogte,  2-2

Al met al moet je na een 0-2 achterstand tevreden zijn met een punt,  wat ook recht deed aan het wedstrijdbeeld.

Opstelling: Noah Tomatala, Melvin van Osenbruggen (46. Xander Breunissen), Julian de Wit, Joop Gerritsen, Rody van Osenbruggen (40.Benoni Kainama), Gijs Grootendorst, Otto van Setten, Thijs van den Brand, Bartek Stasiak, Ruben Boot (68. Martin Keuken), Ritchie Meuzer (83.Wouter Huibers).