Logo gemeentenieuwsonline.nl
<p>Prisma Strijktrio. (foto: Ronald Knapp)</p>

Prisma Strijktrio. (foto: Ronald Knapp)

(Foto: Ronald Knapp)

Concerten De Korenwinde weer van start

RHENEN - Het Korenwinde-bestuur heeft er in het kader van de corona-pandemie voor gekozen op 11 september twee concerten te organiseren, om 16:30 en om 20:00 uur, met 30 mensen publiek op 1,5 meter. Vaccinatie- of testbewijzen zijn niet nodig.

Het Prisma Strijktrio presenteert u op 11 september twee totaal verschillende werken uit 1944. Centraal in dit programma staat het strijktrio van Florent Schmitt. Het trio stroomt over van expressie en romantiek, en de componist gaat tot het uiterste van de mogelijkheden van de instrumentalisten.  Daarnaast hoort u de pianosuite’ La Muse ménagère’ van Darius Milhaud in een bewerking voor strijktrio. Milhaud, lid van de Groupe des Six, kampte met een zwakke gezondheid. Zijn echtgenote Madeleine stond bekend als uiterst zorgzaam en begripvol en zal hem ongetwijfeld in de watten hebben gelegd. Zozeer zelfs dat de dankbare echtgenoot speciaal voor haar (dédicace à M.M.M.M.) een pianosuite, bestaande uit 15 miniaturen, componeerde.

Prisma staat garant voor zeven eeuwen strijktriomuziek op het scherpst van de snede. Virtuoos, hartstochtelijk en stijlbewust. Prisma programmeert inventief en zoekt zijn eigen weg. Stevig verankerd in de klassieke strijktraditie vertolkt het trio muziek uit heel de wereld en van alle tijden. Kwaliteit, inspiratie en contact met het publiek staan voorop.

De Korenwinde-concerten vinden plaats in De Vlam aan de Beukenlaan, om 16:30 en om 20:00 uur. Kaartjes zijn alleen via de website te bestellen: www.korenwinde.nl.

Meer berichten