Logo gemeentenieuwsonline.nl
<p>Wim Ruitenbeek bij klokken Nijkerk. (foto: Malou Franken)</p>

Wim Ruitenbeek bij klokken Nijkerk. (foto: Malou Franken)

(Foto: Malou Franken)

Beiaardconcert Cuneratoren door Wim Ruitenbeek

RHENEN - Op zaterdag 4 september om 16:00 - 17:00 uur geeft Wim Ruitenbeek een gastconcert op de beiaard van de Cuneratoren in Rhenen. Het is het vijfde concert in de reeks van zes zomerconcerten, georganiseerd door de stichting Cuneragilde Rhenen.

Wim Ruitenbeek leerde beiaardspelen van de Nijkerkse stadsbeiaardier Freek Bakker aan de Nederlandse Beiaardschool in Amersfoort. Daarnaast studeerde hij schoolmuziek aan het Utrechts Conservatorium en had hij orgelles van Nico Poorter en Wout van Andel. Wim was jarenlang werkzaam als muziekdocent en koordirigent. Nu is hij stadsbeiaardier van Harderwijk, Hilversum, Nijkerk, Tiel en Velsen en vaste bespeler van het glascarillon in De Zingende Toren te Leidsche Rijn. Hij heeft een eigen website www.wimdebeiaardier.nl.

Zijn concertprogramma is gevarieerd. Hij start met vrolijke Jazzy muziek (Always look at the bright side of life). Gevolgd door een Klassiek Pianowerk van Mozart. Bekende Franse chansons van Jacques Brel (La chanson des Vieux Amants) en van Michel Legrand.komen voorbij.  Na Italiaanse Opera en Braziliaans klassieke muziek, sluit hij af met de melodieuze Nocturne van Frederic Chopin. Zijn volledige programma staat op www.cuneragilde.nl onder Beiaard.

Torenmuziek is in de wijde omgeving te beluisteren. Gezamenlijk luisteren in de luistertuin achter het Stadsmuseum Rhenen is inmiddels een mooie traditie geworden. Samen het programma volgen met een hapje en drankje, geserveerd door vrijwilligers van het Stadsmuseum. Na afloop kan hier ook kennis gemaakt worden met de gastbeiaardier.Toegang is gratis.

Het laatste zomerconcert is zaterdag 11 september.

Meer berichten