Logo gemeentenieuwsonline.nl
<p>Acrylgieting Maria van Os.</p>

Acrylgieting Maria van Os.

(Foto: )

Expositie acrylgietingen Maria van Os in De Vlam

RHENEN - Maria van Os heeft  zich verdiept in het acrylgieten. Dit is een techniek waarbij de verf op een ondergrond giet. De verf wordt bewerkt met een pouring medium en eventueel met gels en water. Er bestaan verschillende manieren waarop de verf op de ondergrond gegoten kan worden, waardoor je verschillende vormen en kleurcomposities krijgt. Door een siliconengel toe te voegen aan de verf ontstaan er cellen. Deze cellen maken het werk juist interessant.

Voor Mara van Os is deze techniek een ontspannen manier om bezig te zijn en ook een uitdaging om de controle los te laten en te zien wat er ontstaat. Het gieten van grote canvassen vindt zij zelf het leukste om te doen.

Haar inspiratie haalt zij voornamelijk uit de natuur en met name uit lucht en water. Blauwtinten hebben immers een kalmerend effect.

Met acryl gietingen heeft Maria nu op twee plekken een expositie gehad; de eerste was in de BBLTHK in Wageningen en de tweede was van november vorig jaar tot afgelopen februari samen met haar moeder Evelien van Os, eveneens beeldend kunstenaar, in Het Foort in Scherpenzeel. En nu hier in De Vlam.

De tentoonstelling wordt geopend op zondag 19 september 12:30 uur in De Vlam, Beukenlaan 2 Rhenen.

Meer berichten