Logo gemeentenieuwsonline.nl

Rhenen, parel aan de Rijn

RHENEN - Hebt u dat ook als u een mooie vakantie hebt gehad en rijdt de laatste dag richting Rhenen, dan komt er een gevoel van geluk. Cuneratoren, Koerheuvel en de Grebbeberg, je bent weer thuis. 

Laatst sprak ik een Zeeuw, die met zijn bootje bij de aanleg steigers lag. Hij was mooie vissen aan het klaar maken die hij net had gevangen in de Rijn. Ja het kan weer verse vis eten. 40 jaar geleden was dat wel anders. Toen was de Rijn het smerigste open riool van Europa. Er wordt tussen de kribben bij de strandjes weer heerlijk gezwommen. Oppassen, wel gevaarlijk als de stuwen open zijn. 

Graag wil Rob Moret unieke plekjes als stadsmuur, Cunerakerk, Grebbeberg en vele andere plekjes anderen laten zien. Rembrandt wist reeds hoe mooi Rhenen was. Gezien de Kunst Route Rhenen zijn nu veel kunstenaars actief. Waarom is er nog geen mooie fontein in de Rhijn voor Moeke? 

Er zijn plannen voor een passanten haven. Uit het hele land komen de bootjes. De toeristen genieten van ons mooie stadje. Hoeveel plaatsen worden er gereserveerd voor passanten. In Veenendaal is te zien hoe een oeverzwaluwmuur geweldig wordt gebruikt. Zwaluwen die tien maanden door de lucht vliegen zonder de aarde aan te raken. Goede insecten opruimers. In Wageningen is te zien hoe campers buiten het zicht staan. Zou de paardenmarkt niet beter zijn voor hen? Wordt er ook gedacht aan de leden van de grootste vereniging in Rhenen:  vissers van de Voorn? In het Huis van de Gemeente wordt op 2 september om 19.30 uur gesproken over de plannen voor deze passanten haven. Omwonenden zijn welkom.

Rob Moret

Meer berichten