Logo gemeentenieuwsonline.nl
<p>Groepsfoto in Vreewijk, 1931. (foto: OBK Rhenen)</p>

Groepsfoto in Vreewijk, 1931. (foto: OBK Rhenen)

(Foto: OBK Rhenen)

90 jaar OBK, maar nog lang niet uitgeblazen

RHENEN - Showharmonie OBK blaast dit jaar negentig kaarsjes uit. De Rhenense muziekvereniging kijkt terug op een mooi verleden en ziet de toekomst rooskleurig in.

28 augustus 1931 is het moment dat Arbeiders Muziekvereniging (later Showharmonie) Oefening Baart Kunst werd opgericht. Een groep enthousiaste muzikanten (en later met majorettes) vormden een club met een orkest die al snel prachtige optredens verzorgden in binnen- en buitenland.

Negentig jaar later kijkt OBK terug op een rijke historie. Een greep uit de hoogtepunten: een tweede plaats op het Wereld Muziek Concours in Kerkrade; het optreden in het Olympisch Stadion Amsterdam tijdens de wedstrijd Ajax – Feyenoord; het winnen van de kampioensklassesectie show bij het topconcours in Barneveld; de organisatie van Taptoe Rhenen met vele andere topkorpsen en alle mooie feestjes, bijeenkomsten en repetities door de jaren heen.

Het vijfentachtigjarig bestaan werd vijf jaar geleden nog groots gevierd met een reünie. Ook dit jaar was dat de bedoeling maar vanwege de beperkingen rondom het coronavirus was het organiseren van een dergelijk evenement helaas niet mogelijk. Wél blikt de vereniging via de social mediakanalen terug op mooie momenten uit het verleden.

Met mooie herinneringen aan het verleden kijkt OBK enthousiast naar de toekomst. OBK is een gedreven harmonie waar continu hard gerepeteerd wordt om goed voor de dag te komen bij optredens. Op dit moment wordt er een nieuwe taptoeshow ingestudeerd. Met het formule 1-thema ‘Pole Position’ zal OBK de komende jaren het taptoeveld betreden.

Meer berichten