Logo gemeentenieuwsonline.nl
<p>Matthieu Daniel Polak.</p>

Matthieu Daniel Polak.

(Foto: PR foto)

Beiaardconcert door Matthieu Daniël Polak

RHENEN - Op zaterdag 21 augustus geeft Matthieu Daniël Polak een concert op de beiaard van de Cuneratoren. Het is het derde gastconcert in de reeks van zes zomerconcerten, georganiseerd door het Cuneragilde.

Een beiaardier met vele talenten. Een veel gevraagde gastbeiaardier in binnen- en buitenland. Hij behaalde  prijzen tijdens internationale beiaardconcoursen. Hij is  vaste beiaardier van de Erasmus Universiteit in Rotterdam en in Bunschoten Spakenburg, docent aan het Beiaard Centrum Nederland in Amersfoort  en een bekroond componist/arrangeur van muziek voor carillon, onder meer in 2019 met A Butterfly’s Dance. In 2020 ontving hij de prestigieuze Visser-Neerlandica Prijs voor de suite Chag Sameach (hebreeuws: Fijne Feestdag).

De titel van zijn concertprogramma is:The Big Apple. In 2016 gaf hij beiaardconcerten in de Verenigde Staten en hield vakantie in New York. Zijn impressies verwerkte hij in zijn gastconcert in Rhenen. Onder meer Broadway met musicalmuziek: Summertime. Little Italy met muziek van Guiseppe Verdi: La donna e Mobile. Harlem met Chaconne van Johan Fischer. Wallstreet met Money Money Money van Abba. De wijk New Amsterdam met Bij ons in de Jordaan..Zijn volledige programma is te vinden op www.cuneragilde.nl/beiaard.

Torenmuziek is in de wijde omgeving te horen. Er is een speciale luistertuin ingericht in de binnentuin van het Stadsmuseum Rhenen. Vrijwilligers van het Stadsmuseum serveren drankjes en hapjes. Na afloop kan kennis gemaakt worden met de gastbeiaardier. Toegang is gratis.

De volgende zomerbeiaardconcerten zijn op de zaterdagen 28 augustus en op 4 en 11 september.

Meer berichten