Logo gemeentenieuwsonline.nl
<p>Bestuur en vrijwilligers zijn trots en blij met het gerenoveerde pand van Ons Dorpshuis in Kesteren. (foto: Jan van den Brink)</p>

Bestuur en vrijwilligers zijn trots en blij met het gerenoveerde pand van Ons Dorpshuis in Kesteren. (foto: Jan van den Brink)

(Foto: J )

Ons Dorpshuis Kesteren gaat voor duurzaam

KESTEREN - De afgelopen periode is er hard gewerkt aan het onderhoud van het Dorpshuis in Kesteren. Het dak is vernieuwd en er zijn de zonnepanelen geplaatst. Ook zijn er een aircosysteem en een nieuwe cv-ketel geïnstalleerd. Nieuwe verlichting en de aanschaf van tweehonderdtwintig nieuwe stoelen completeren de renovatie.

Het Groene Kruis Kesteren Lede en Oudewaard en de gemeente Neder-Betuwe hebben voor een groot deel de vernieuwingswerkzaamheden gefinancierd, ook het Dorpshuis zelf heeft in de buidel getast. Voorzitter Roely Scholtus is uitermate tevreden over het resultaat: “Nu kunnen we weer jaren verder en we dragen hiermee ook een steentje bij aan de verduurzaming van de samenleving.”


Ons Dorpshuis is inmiddels een bekend fenomeen in Kesteren. Al vroeg in de jaren ’60 van de vorige eeuw werd een buurthuis opgericht met als doel om gezamenlijke activiteiten voor vooral ouderen te organiseren. Stichting Jantje Beton en ook papierinzamelingsacties maakten destijds een en ander financieel mogelijk.
Er is van alles te doen; zo speelt de biljartclub er hun wedstrijden, er wordt koersbal gespeeld, de afslankclub is er gehuisvest en nog veel meer. Informatie hierover staat op de website van het Dorpshuis. Inmiddels wordt er ook bloed geprikt. Scholtus: “De huisarts heeft daar onvoldoende ruimte voor en wij kunnen die wel voor drie dagen per week leveren.”

Vrijwilligers
Veertien vrijwilligers, waarvan zes in het bestuur, zorgen dat alles op rolletjes loopt. Roely Scholtus: “Maar het is best spannend om de planning van diensten rond te krijgen met de toename van activiteiten, dus we zijn op zoek naar uitbreiding van ons team. Het is een leuke ploeg en de samenwerking is prima. Als er nog mensen, die een beetje vrije tijd over hebben, zijn ze van harte welkom.” Voor aanmelding of meer informatie, zie www.dorpshuiskesteren.nl.

Meer berichten