Logo gemeentenieuwsonline.nl
<p>Baardvleermuis. (foto: Hans Huitema)</p>

Baardvleermuis. (foto: Hans Huitema)

(Foto: Hans Huitema)

Door CNME Hemmen op de Nacht van de Vleermuis Vleermuislezing en -excursie Landgoed Hemmen

HEMMEN - Op 27 augustus (de landelijke Nacht van de Vleermuis) geeft Hans Huitema voor het CNME Hemmen een lezing met aansluitend een excursie over vleermuizen op het landgoed Hemmen.

Hans is bioloog en werkzaam als ecologisch hovenier en zelfstandig vleermuisonderzoeker. Als lid van de Vleermuiswerkgroep Gelderland is hij als geen ander bekend met de vleermuizen van Gelderland. In zijn interactieve presentatie met filmpjes en geluiden zal hij ingaan op leefwijze en voorkomen van vleermuizen in Nederland in het algemeen en in Gelderland in het bijzonder. De lezing en excursie zijn geschikt voor jong en oud. Tijdens de excursie over het landgoed Hemmen zullen we gewapend met zaklamp en batdetector (waarmee we de sonargeluiden van vleermuizen hoorbaar maken) vleermuizen gaan ontdekken (als het weer meezit).

Vleermuizen zijn de meest fascinerende en tegelijkertijd meest verguisde dieren van ons land. Geen diergroep waar zoveel hele en halve waarheden over de ronde doen dan vleermuizen. Velen beschouwen vleermuizen als ongedierte en dat terwijl de meeste mensen ze nagenoeg niet kennen en ze alleen zien als schimmen in de schemer. Onbekend maakt onbemind. En dat is jammer want vleermuizen doen alleen vliegen (en steekmuggen) kwaad.  

De lezing begint om 20.00 uur in dorpshuis De Oude School, Kerkplein 4 in Hemmen. Vanaf circa 21.15 uur vertrekt men hier voor een excursie over het landgoed Hemmen.

Gevraagd wordt twee euro per persoon (tot 12 jaar één euro) voor een interessante avond en een kopje koffie. Zich aanmelden kan op info@cnmehemmen.nl.

Meer berichten