Logo gemeentenieuwsonline.nl

Wandelen op Woensdag én Wandelen op Maandag

GROESBEEK - Wandelen op Woensdag én Wandelen op Maandag in Groesbeek is anders. Anders omdat het een meerculturenwandeling is. Jong en oud is welkom! Nu in de vakantietijd ook leuk voor kinderen. Wandel gerust mee en ontdek!

Op woensdag wordt er twee uur gewandeld, van 10.00 tot 12.00 uur, met flink de pas erin. Op maandag is er een wandeling van één uur van 10.00 tot 11.00 uur in een rustiger tempo. Als het de deelnemers past wordt er na afloop voor eigen kosten koffiegedronken en gezellig nagepraat.

Er wordt gelachen, taal en uitspraak worden gecorrigeerd als dat zo uitkomt en er wordt verteld over wat we zien. “Dit zijn hortensia’s. En kijk, dit is Annabelle, Annabelle is een zusje van hortensia.” En soms wordt er gezwegen, gewoon lekker gelopen. 

Een deelnemer met Nederlandse roots zegt: “Mooi dit initiatief. Ik loop graag mee en ik vind het leuk om kennis te maken met Nieuwe Nederlanders. Wat vond ik het lastig om in mijn nieuwe woonomgeving te integreren. Ik kwam van Nijmegen naar Groesbeek, De Stekkenberg, ik zou niet meer terug willen, maar wat moest ik wennen. Ik begrijp goed dat het voor mensen uit verre landen nog lastiger is.”

XX is geboren in Syrië. Jongeman, studeert aan het ROC. Nog twee jaar, dan is hij klaar. Hij vertelt dat hij er blij mee is dat hij attent gemaakt is op de wandelingen en dat hij daardoor nu al veel meer mensen kent dan in alle jaren hiervoor. Vrolijk: “En ook bloemen! Ik weet, door wandelen, Annebelle, familie van Hortensia. Is zusje.”

Vertrekpunt: Hoflaan 1a. Groesbeek. Meer info op www.agile-welzijn.nl.

Meer berichten