Logo gemeentenieuwsonline.nl
<p>Dirk van Ewijk krijgt versierselen opgespeld door zijn vrouw Gea. (foto: Jeroen van IJmeren)</p>

Dirk van Ewijk krijgt versierselen opgespeld door zijn vrouw Gea. (foto: Jeroen van IJmeren)

(Foto: Jeroen van IJmeren)

Veertig jaar tambour

OPHEUSDEN - Donderdag 22 juli is Dirk van Ewijk uit Ppheusden gehuldigd voor veertig jaar lidmaatschap van muziekvereniging Kunst en Vriendschap.

Dirk begon als 10-jarig knaapje op de kleine trom en heeft in de loop der jaren al heel wat verschillende trommels versleten; kleine, grote trom, pauken of drumstel, het maakte hem niets uit, als hij zich maar uit kon leven.

Behalve muziek maken was Dirk echt een verenigingsmens, want ook bij allerlei acties was hij vaak met heel zijn gezin van de partij om de kas van de vereniging te spekken. De kraam op de jaarmarkt, oliebollenverkoop, oud papier ophalen, Dirk was er altijd.

Ook op bestuurlijk niveau is hij niet weg te denken bij de vereniging, want na algemeen bestuurslid werd hij penningmeester en tot op de dag van vandaag secretaris.

In de loop der jaren waren er ook prachtige optredens om op terug te kijken zoals het optreden op paleis Het Loo in Apeldoorn, in de rust van FC Wageningen op de Wageningse Berg, een tv-optreden bij Nickelodeon en natuurlijk de prachtige optreden in pretpark De Efteling. Al met al een loopbaan om door een ringetje te halen.

In aanwezigheid van collega’s, familie, kennissen en zelfs zijn werkgever, werd Dirk het zeer verdiende speldje van de muziekbond opgespeld door zijn grootste fan, namelijk zijn eigen vrouw Gea. 

Meer berichten