Logo gemeentenieuwsonline.nl
<p>Feestelijke afsluiting van de JobGroup. (foto: Cora van den Berg)</p>

Feestelijke afsluiting van de JobGroup. (foto: Cora van den Berg)

(Foto: Cora van den Berg)

Versterkt op zoek naar werk

RHENEN - ‘De verhalen van anderen en wat hen beweegt, sprak me het meeste aan’, laat een deelnemer van de JobGroup weten. Nadat werkzoekenden de drempel over waren om zich bij JobHulpMaatje aan te melden, blikken ze unaniem positief terug.

Op dinsdagavond 20 juli ontvingen zes deelnemers uit de hand van voorzitter Kees Jochemsen een certificaat van deelname, verrijkt met een mooie bos bloemen van de gemeente Rhenen.

Zeven weken hebben deze werkzoekenden intensief nagedacht over wie ze zijn, wat ze willen en wat ze kunnen. Aandacht voor hun persoon, uitleg over de arbeidsmarkt, een facelift van hun CV en een presentatie van zichzelf maakt de training tot een succes. 

Terugblikkend deelt een deelnemer: ‘Ik ben blij dat ik met de meetings gestart ben. De praktische insteek en het groepsmatig werken, versnelden voor mij het leerproces.’ De diversiteit van de deelnemers is terug te horen in hun presentaties: Van jongsaf verslingerd aan fotografie, een grote liefde voor dieren of verkoper in hart en nieren. Het aanwezige netwerk gaf tips voor arbeidsplaatsen. Veel verbindingen werden gelegd. En nu afwachten of de gouden tip er tussen zit. Je hebt tenslotte maar één werkgever nodig.

“Ben je werkzoekend of zit je bij je huidige baan niet op je plaats? Schrijf je dan alvast in voor de training die 21 september van start hoopt te gaan. We zien ernaar uit om kennis met je te maken. Meer informatie: www.jobhulpmaatjerhenen.nl of 06 20384182.”

Meer berichten