Logo gemeentenieuwsonline.nl
<p>Evan (15) uit Itali&euml; zoekt gastgezin in Neder-Betuwe. (foto: Travel Active)</p>

Evan (15) uit Italië zoekt gastgezin in Neder-Betuwe. (foto: Travel Active)

(Foto: Travel Active)

Evan uit Italië zoekt een gastgezin in Neder-Betuwe

BETUWE - Evan uit Italië zoekt een warm thuis in Veenendaal. Eind augustus maken tientallen uitwisselingsstudenten van over de hele wereld hun droom waar door een periode ondergedompeld te worden in de Nederlandse cultuur en gewoontes. Eén van hen is Evan uit Italië die zijn Nederlandse droomjaar zal doorbrengen in de Neder-Betuwe.

Evan doet mee aan het uitwisselingsprogramma High School Holland van Travel Active. Het buitenlandse scholieren de kans écht onderdeel uit te maken van de Nederlandse cultuur door ze een thuis te bieden bij een Nederlands gezin en ze hier naar een middelbare school te laten gaan.

De 15-jarige Evan uit Italië is een grappige en behulpzame jongen met een passie voor talen leren. In Italië gaat hij dan ook naar een middelbare school gespecialiseerd in taalkunde. Daarnaast bokst Evan graag, gaat hij met zijn neven en nichten vaak paardrijden, doet hij ’s zomers aan windsurfen en ’s winters aan skiën.

Gedurende de uitwisseling worden het gastgezin en de student begeleid door een zogeheten Local Coordinator. Deze begeleider is de steun en toeverlaat van scholier en gastgezin. Travel Active organiseert evenementen voor scholieren en gastgezinnen, zodat zij elkaar leren kennen en ervaringen kunnen uitwisselen. Een buitenlandse scholier in huis nemen, is op vrijwillige basis. Het gastgezin voorziet in kost en inwoning. De overige kosten zijn voor rekening van de scholier of Travel Active. 

Meer berichten