Logo gemeentenieuwsonline.nl

Spraakzame vrijwilligers gezocht voor hulp anderstaligen

RHENEN - Het valt niet mee om als volwassene een nieuwe taal te leren. Een taal leren doe je op school of door te oefenen op websites. Maar je leert ook in de praktijk, door omgang met mensen die Nederlands spreken. En dát is juist wat we aanbieden aan de deelnemers van het Taalhuis. Een ontspannen omgeving waarin met Nederlands sprekende vrijwilligers én met elkaar gepraat kan worden.

Een paar reacties van de deelnemers: “Ik ben blij dat ik in het Taalcafé mag zeggen wat ik denk, dit was in mijn land niet mogelijk; We kunnen hier over koetjes en kalfjes praten maar ook over serieuze onderwerpen; Het is nuttig en ook leuk om met elkaar ervaringen uit te wisselen over het leven in Nederland.


“Wij zoeken sociale, enthousiaste en praatgrage vrijwilligers die het leuk vinden om anderstaligen te begeleiden in een spreekgroepje. Wil je nieuwe mensen ontmoeten en iets kunnen betekenen voor deze deelnemers, dan komen we graag met je in contact!


Een spreekgroep komt één keer per week een ochtend bij elkaar voor ongeveer 1,5 uur.
Dit zal zijn in De Westpoort of in De Buurtgarage. De medewerkers en vrijwilligers van het Taalhuis zijn open en betrokken mensen en zullen je van harte welkom heten. We zorgen dat je goed ingewerkt begint. Ondersteuning is er ten alle tijden als het gaat om de inhoud, praktische vragen of iets anders.

Heb je interesse of wil je meer informatie? We lichten bovenstaande graag toe. Bel of mail naar Taalhuis Rhenen 06 42531554 / taalhuisrhenen@bibliotheekzout.nl / Nicole Vijgeboom.”

Meer berichten