Beukenlaan in het Amerongse Bos.(foto: Jan de Jong)
Beukenlaan in het Amerongse Bos.(foto: Jan de Jong) Foto: Jan de Jong

Publiekswandeling Amerongse Bos

Algemeen

REGIO - Op zaterdag 7 augustus organiseert Utrechts Landschap/Amerongse Bos weer een publiekswandeling door het bosgebied op de Amerongse Berg. De wandeling wordt begeleid door één van de gidsen die de deelnemers uitgebreid zal informeren over tal van wetenswaardigheden in dit qua natuur, landschap en historie zeer veelzijdige gebied.

Zo krijgt men verhalen te horen over de ontstaansgeschiedenis van de heuvelrug, flora, fauna, bosbeheer, de relatie tot kasteel Amerongen en haar verschillende bewoners en nog veel meer zaken die een rol spelen of gespeeld hebben in dit prachtige natuurgebied. Uiteraard is er tijdens zo’n wandeling ook altijd een (kleine) kans op een ontmoeting met één van de bijzondere bewoners van het gebied zoals reeën, vossen of boommarters.

De wandeling duurt ongeveer 1,5 tot maximaal 2 uur. Deelnemers vertrekken om 14.00 uur vanaf het infocentrum van Utrechts Landschap, aan de Veenseweg 8 in Amerongen. Parkeren kan op de Groene Entree aan de Burgwal. Hier vandaan loopt men in een paar minuten naar het infocentrum.

Aan deelname aan deze wandeling zijn geen kosten verbonden, het is wel verplicht om zich vooraf aan te melden. Dit kan op de site van Utrechts Landschap: https://utrechtslandschap.nl/activiteiten/detailpagina/102357.

Uitgelicht

Digitale krant