Logo gemeentenieuwsonline.nl
<p>Met twee goede gidsen voorop fietst wethouder Stefan van Someren samen met oud-wethouder Herman Gerritsen en omwonenden over de vernieuwde Broekdijk. (foto: 3JetFotografie)</p>

Met twee goede gidsen voorop fietst wethouder Stefan van Someren samen met oud-wethouder Herman Gerritsen en omwonenden over de vernieuwde Broekdijk. (foto: 3JetFotografie)

(Foto: 3JetFotografie)

Nieuwe fietspaden Broekdijk Kesteren in stijl geopend

KESTEREN - Een feestelijke middag op 14 juli aan de Broekdijk in Kesteren; samen met aan- en omwonenden opende wethouder Stefan van Someren in stijl de nieuwe fietspaden aan weerszijden van deze weg. Op de fiets natuurlijk. Scholieren, bewoners en andere weggebruikers kunnen veilig gebruik maken van de geheel vernieuwde weg Broekdijk. 


Aan weerszijden van de opnieuw geasfalteerde Broekdijk liggen nu vrijliggende fietspaden waar scholieren en aanwonenden, bewoners van Casterhoven en natuurlijk alle anderen veilig kunnen fietsen. Hiermee heeft gemeente Neder-Betuwe weer een veilige fietsroute weten te realiseren. De veiligheid van langzaam verkeer is een belangrijk speerpunt in het Neder-Betuwe Verkeer en Vervoer Plan. In de toekomst wordt het fietspad aangesloten op de Spoorstraat.

Bewoners dachten mee
Bewoners en omwonenden zijn vanaf het begin betrokken bij de plannen en dachten mee over de inrichting. Via de BouwApp zijn ze op steeds geïnformeerd over de uitvoering. Deze app blijft in gebruik om bewoners de komende periode op de hoogte te houden over de laatste puntjes zoals de plaatsing van de openbare verlichting. Zij krijgen via de app ook de gelegenheid om mee te denken over de boomsoorten die in het najaar langs de Broekdijk worden geplant.

Volgens plan en planning  
De werkzaamheden aan de Broekdijk verliepen volgens de plannen en dat was ook zo qua planning. Nadat eind 2020 eerst de kabels en leidingen waren verlegd is aannemer Van de Bijl en Heierman begin dit jaar aan het werk gegaan met de aanleg van weg en fietspaden.  

Meer berichten