Logo gemeentenieuwsonline.nl
<p>Uniek om met De Blauwe Bever onder de stuwbogen door te varen. (foto: Rob Moret)</p>

Uniek om met De Blauwe Bever onder de stuwbogen door te varen. (foto: Rob Moret)

(Foto: Rob Moret)

Genieten in en om Rhenen

RHENEN - Al heel lang geniet Rob Moret van Rhenen en velen met hem. Eens was hij op bezoek op de hoek van Frieschesteeg en de Cuneraweg bij familie Van Kreel. Een mooi wit bakhuisje voor de boerderij. Rob werd uitgenodigd voor de maaltijd.

In de opkamer verschenen ook de beide opa’s met de petten op hun hoofd. Voor de maaltijd werd er achter de pet gebeden en de petten ging weer op hun hoofden. Zwarte broeken hadden ze aan en witte klompen stonden bij de deur. Zoiets vergeet je niet.

Van de week maakte Rob ook weer iets mee wat maar een keer in de 25 jaar mogelijk is. Met zes vrijwilligers voeren ze op de safariboot De Blauwe Bever naar het oosten. Gerda en Rob waren de gidsen. We voeren langs Wageningen en kasteel Doorwerth. De opvarenden genoten van de verhalen over Ruimte voor de rivier en de geschiedenis. Veel vogels zagen we.

Een hoogtepunt was om onder de bogen van de stuw in Driel door te varen. Wie wil niet zo iets mee maken? Misschien is het pas weer over 25 jaar mogelijk als er weer hoog water in de zomer is.

Vervolgens werd de vakantie ingeluid met een bezoek aan het unieke fruitpark in Ochten vlak bij Rhenen. Midgetgolf tussen paddenpoelen, kinderboerderij en al die soorten fruit bomen. Vooral in coronatijd is het fijn dat buiten nog veel mogelijk is.

Wie heeft al gewandeld op de gele Plantage Willem 3. Hebt u al gezeten op het Domineesbankje op de Grebbeberg? Veel mensen wandelen op De Laarsenberg en kijken naar de drie jonge ooievaars, die op het nest vliegoefeningen doen achter het huis van Rob Moret. Rhenen? Heel erg gezellig.

.

Meer berichten