Logo gemeentenieuwsonline.nl
<p>Grafheuvel. (foto: Jan de Jong)</p>

Grafheuvel. (foto: Jan de Jong)

(Foto: Jan de Jong)

Wandel mee met gids door Amerongse Bos

RHENEN - Lange tijd was het door de coronabeperkingen niet mogelijk met een aantal natuurliefhebbers onder leiding van een gids het bos in te gaan. Nu alles met toepassing  van de 1½-meterregel  weer is toegestaan, is er weer ruimte om met een beperkt aantal  mensen op pad te gaan.

“De gids voert u dwars door het bos over voor het  publiek toegankelijke paden. Hij laat u tijdens deze mooie wandeling kennis maken met alles wat de natuur biedt aan flora en fauna in het mooie Amerongse bos. Heden en verleden geven uw zintuigen volop gelegenheid om te genieten, uw kennis bij  te spijkeren of uw geheugen  op te frissen.  Bijvoorbeeld over het ontstaan van de Utrechtse  Heuvelrug met zijn stuwwallen, smeltwaterdalen en de Amerongse berg als hoogste punt. Ook zal gesproken worden over grafheuvels, verschillen tussen loof- en naaldbomen, de rol en functie van flora en fauna en nog veel meer.

We vertrekken op zaterdag 24 juli om 14.00 uur vanaf het infocentrum van Utrechts Landschap aan de Veenseweg  8 in Amerongen. U kunt parkeren op de vlakbij gelegen Burgwal in Amerongen. Schrijf u tijdig in op de site van Utrechts Landschap via deze link: https://www.utrechtslandschap.nl/activiteiten/detailpagina/100833. Deelname is gratis. Het aantal deelnemers is beperkt tot twintig personen.”

Meer berichten