Logo gemeentenieuwsonline.nl
<p>Aftrap Lief & Leedstraten in Neder-Betuwe kinderen in kar. (foto: Welzijn Rivierstroom)</p>

Aftrap Lief & Leedstraten in Neder-Betuwe kinderen in kar. (foto: Welzijn Rivierstroom)

(Foto: Welzijn Rivierstroom)

Zonnige start Lief & Leedstraten in Ochten

OCHTEN - Op 26 juni was de aftrap van ‘Lief & Leedstraten’ in Ochten. Bewoners van de Lijsterbesstraat, Erkensakker en Goudenregenstraat kregen koffie en twee doosjes appelflappen van Jolanda en Geur. Een doosje voor henzelf en een om uit te delen aan een goede buur. De dames wonen zelf in de straat en zijn de gangmakers van de Lief & Leedstraten in  hun buurt.

Wat zijn lief & Leedstraten? Lief & Leedstraten zijn straten waar bewoners zich het hele jaar inzetten voor burenhulp en het tegengaan van eenzaamheid. Het doel van Lief & Leedstraten is dat mensen meer naar elkaar omkijken in de straat.

Lief & Leedstraten ontvangen jaarlijks een bedrag voor een Lief & Leedpotje. Dit bedrag krijgen twee aanvragers/gangmakers in de straat via Welzijn Rivierstroom en de Hervormde kerk Ochten en gebruiken ze om aandacht te besteden aan persoonlijk lief & leed in de straat. Bijvoorbeeld een fruitmandje voor een zieke buurvrouw. Het Lief & Leedpotje zorgt dat buren zich gezien, gewaardeerd en gesteund voelen in de straat.

Interesse? Neem contact op met Annelieke Welzijn Rivierstroom via anneliekesteenbergen@welzijnrivierstroom.nl of 06 47321364.

Meer berichten