Logo gemeentenieuwsonline.nl
Eilke van Ingen tijdens het beoefenen van Qigong
Eilke van Ingen tijdens het beoefenen van Qigong (Foto: Janine van Ingen)

Start zomervakantie Zhineng Qigong Betuwe

DODEWAARD - De zomervakantie begint bij Zhineng Qigong Betuwe op 1 augustus. Op dit moment wordt wekelijks op de woensdagavond een buitenles georganiseerd in Dodewaard. Deze lessen vinden bij goed weer en voldoende aanmeldingen plaats op het speelveld naast de tennisbaan midden in de natuur. De laatste les van dit seizoen zal woensdag 28 juli worden gegeven.

“In september hopen we weer te starten op een binnenlocatie. Eilke van Ingen geeft al sinds 2016 les. Ze is Teacher Level 1 & 2. Door Qigong is haar interesse in de Traditionele Chinese Geneeskunde gegroeid. Haar verworven kennis past ze toe in haar lessen. Ze werkt op haar gevoel en past toe wat nodig is in de groep. Zo heeft een groot gedeelte van de groep hooikoorts. Daarom heeft ze de vorige les hiervoor een serie oefeningen samengesteld. Deze serie oefeningen activeren vooral de nierqi, longqi en miltqi.

De Chinese kijk op het menselijk lichaam is anders dan de Westerse. Er is niet alleen bloed dat door de bloedvaten stroomt, maar ook qi dat door de meridianen stroomt. Meridianen lopen als rivieren door je lichaam. Als de qi vrij door je lichaam kan stromen ben je gezond. Door de eenvoudige bewegingen wordt de qistroom op gang gebracht.

Doe een keer mee. Iedereen vanaf 16 jaar is welkom. Aanmelden is wel verplicht. Wij hanteren de coronabasisregels volgens de RIVM.”

Informatie: docent: Eilke van Ingen; Woensdag van 20:00 - +/- 21:00 uur; Kosten: Donatiebasis. Voor meer informatie of aanmelding: zhinengqigongbetuwe@outlook.com (letters aan elkaar) of via WhatsApp: 06 23613605.

Meer berichten