Logo gemeentenieuwsonline.nl
<p>Jan en Cornelia Neven in actie. (foto: Inge Neven)</p>

Jan en Cornelia Neven in actie. (foto: Inge Neven)

(Foto: Inge Neven)

Cornelia Neven fluit zich in een eerste prijs

VEENENDAAL - Het is de tweede keer binnen één maand dat Cornelia Neven uit Veenendaal in de prijzen valt. De eerste keer drong ze als zangeres door tot de finale van Stage4Kids. Zaterdag 19 juni jl. floot ze zichzelf in een eerste prijs tijdens “De Fluitwedstrijd” van Stichting Nationaal Fluitconcours met het spelen van het Russische Zigeunerlied van Wilhelm Popp. Dit is een Romantisch stuk waarin afwisselend melodieuze expressie en virtuoze passages zijn te horen. Dit stuk vraagt zowel technisch als muzikaal veel van de fluitist.

Maar dat was voor de muzikale Cornelia geen probleem. Jurylid Francien Post vond dat Cornelia haar stuk fraai, vloeiend en zeer muzikaal uitvoerde. Ze was lovend over haar dynamiek en techniek en haar prachtige eigen muzikale verhaal dat zij met zichtbaar plezier uitvoerde. Vader Johannes, pianist, en Cornelia vormden een muzikale eenheid waar met groot plezier naar geluisterd werd.

Raakvlakken fluiten en zingen

Marilou Krouwel, fluitdocent en drijvende kracht achter “De Fluitwedstrijd” wil graag jonge fluitisten de mogelijkheid bieden om mee te doen aan een wedstrijd. “Ik merk dat kinderen het geweldig vinden om zich helemaal te verdiepen in een mooi muziekstuk, zodat het tot leven komt. De dwarsfluit is een uitgelezen instrument om verschillende muzikale stijlen te spelen.” Nadenkend: “Fluiten en zingen hebben veel raakvlakken, waarbij de belangrijkste overeenkomst de adem is: dankzij de ademstroom komt de muziek tot klinken.” Voor live uitvoeringen: www.pianostemmerjohannesneven.com

Meer berichten