Logo gemeentenieuwsonline.nl
<p>(foto: Stichting Rijnoevervaarten)</p>

(foto: Stichting Rijnoevervaarten)

(Foto: )

De Blauwe Bever vaart weer

REGIO - Vanaf 18 juni kiest het safarischip De Blauwe Bever het ‘ruime sop’. Er wordt weer gevaren, weliswaar in aangepaste vorm door de coronamaatregelen, maar de nieuwe voorzitter van de Stichting Rijnoevervaarten, Martha Stuy is er blij mee.


Tine van der Stroom, tot begin dit jaar voorzitter van De Blauwe Bever, is opgevolgd door Martha Stuy uit Wageningen. Zij woont in een prachtig natuurgebied aan de Rijn, nabij de haven van Wageningen en is blij met haar nieuwe functie. “Ik houd van de natuur en van het water en ben in het verleden al regelmatig mee geweest op excursies met het Safarischip. In haar werkzame leven was Stuy actief als interimmanager bij verschillende organisaties en haar ervaring en compassie voor water en natuur zijn een stevige basis voor het voorzitterschap.”


Martha Stuy is enthousiast, dat De Blauwe Bever ook in 2021, het tweede coronajaar toch weer kan varen. “Weliswaar met een beperkt programma als gevolg van de opgelegde coronamaatregelen, maar daar heeft bijna iedereen nu mee te maken”, aldus Stuy. Door de maatregelen kunnen er helaas maximaal 26 passagiers mee. En de te bezoeken natuurgebieden zijn nog afgesloten voor groepen, waardoor natuurwandelingen nu nog niet mogelijk zijn.
De Blauwe Bever biedt nu riviervaarten, die ongeveer twee uur duren en waarbij de gids aan boord van alles weet te vertellen over de rivier en zijn historie, maar ook over de aanliggende natuurgebieden. Na juli hoopt het bestuur meer armslag te krijgen, zodat ook natuurgebieden kunnen worden bezocht. Ook zal het safarischip mogelijk vanaf meer vertreklocaties varen.


Voor meer informatie over De Blauwe Bever, de aangepaste vaarten en de beperkingen als gevolg van de coronacrisis staat op www.deblauwebever.nl.

Meer berichten