Logo gemeentenieuwsonline.nl

Wandel mee met de wandel- uitdaging Elst en Rhenen

RHENEN – Bewegen en een gezonde leefstijl zijn belangrijker dan ooit. Wandelen is een uitstekende activiteit om in beweging te blijven. Regelmatig wandelen versterkt de spieren en gewrichten, stimuleert de bloedsomloop, het verkleint het risico op hart- en vaatziekten, diabetes type 2 en overgewicht.

Beweging maakt ook nog eens weerbaarder tegen virussen, zoals corona. Voor Sportservice Rhenen zijn sport, bewegen en een gezonde leefstijl belangrijke speerpunten. Daarom nodigt zij iedereen die zijn of haar leefstijl wil verbeteren - en speciaal mensen met diabetes - uit om mee te doen met de wandeluitdaging in Elst of Rhenen.

Bij de wandeluitdaging wordt twintig weken lang één keer per week samen met anderen een wandeling gemaakt. Dat kan in Elst en in Rhenen. Bij de wandeling sluit een zorgverlener en/of (buurtsport)coach aan. Het wandelen in een groep is niet alleen leuk en gezellig, maar motiveert ook om het vol te houden. Reacties van deelnemers uit voorgaande jaren zijn lovend en veel van die deelnemers zijn ook na de twintig weken blijven wandelen. Onderzoek laat ook zien dat deelnemers zich na hun deelname fitter en energieker voelen, afvallen en minder medicatie nodig hebben.

In Elst wordt de wandeluitdaging uitgevoerd in samenwerking met VV Musketiers. Elke dinsdag om 19.00 uur wordt er gewandeld. De groep in Elst is al gestart, maar aansluiten kan nog altijd. In Rhenen werkt Sterk in Leefstijl en Trisport mee en is de eerste wandeling op woensdag 16 juni om 18.30 uur. Om iedereen de gelegenheid te geven mee te doen, kost deelname slechts 5,50 euro voor 20 weken.

Wie graag mee wil doen kan meer informatie vinden en zich aanmelden via:

Locatie Rhenen: www.nationalediabeteschallenge.nl/wandeluitdagingrhenen
Locatie Elst: www.nationalediabeteschallenge.nl/wandeluitdagingelst

Meer informatie is ook verkrijgbaar bij buurtsportcoach Larissa Wattilete van Sportservice Rhenen via 06 82947679.

Meer berichten