Logo gemeentenieuwsonline.nl
<p>De winnaars van de fotospeurtocht van links naar rechts Henri, Alinde, Ryan, Cas, Luc en Tygo. (foto: Gerard Nieuwenhuis)</p>

De winnaars van de fotospeurtocht van links naar rechts Henri, Alinde, Ryan, Cas, Luc en Tygo. (foto: Gerard Nieuwenhuis)

(Foto: Gerard Nieuwenhuis)

Winnaars speurtocht Kesteren

KESTEREN - Van Koningsdag tot Bevrijdingsdag kon iedereen in Kesteren deelnemen aan een fotospeurtocht, die werd georganiseerd door de Oranjevereniging. Vooral op Koningsdag werd op uitgebreide schaal deelgenomen.

Hele gezinnen waren samen op zoek naar de plekjes in Kesteren waar de foto’s waren gemaakt. Waar staat de wipkip en vooral waar is foto nummer 18 gemaakt? Dat laatste was het grootste probleem. Het betreffende elektriciteitshuisje aan de Biesbongerd was zichtbaar, maar stond eigenlijk niet echt op de route. Daarom hebben we deze foto niet meegeteld bij de beoordeling van de antwoorden.

Uiteindelijk waren er liefst 48 goede inzendingen. Onder deze inzendingen zijn drie cadeaubonnen van de pitpartners verloot, die zijn gewonnen door Ryan van de Wardt, Luc en Cas Verburg en Tygo Fondse. De bonnen kunnen worden besteed bij alle aan de pitpartners deelnemende ondernemers.

Een echte uitdaging waren de vragen over de zestien historische foto’s op de route over de viering van Koninginnedag en de bevrijding. Zoals aangegeven konden op de website van de Oranjevereniging diverse antwoorden worden gevonden. Uiteindelijk waren Alinde en Henri Verwoert de duidelijke winnaars met twaalf goede antwoorden. Ook zij kregen beiden een cadeaubon van de pitpartners.

Zo was het toch nog een beetje Koningsdag, maar hopelijk volgend jaar weer met extra activiteiten en een groots feest op het dorpsplein.

Meer berichten