Logo gemeentenieuwsonline.nl
Foto:

Kunst aan het Klompenpad

RHENEN - ‘Kunst aan het Klompenpad’ is verschoven naar volgend weekend. Het stond eigenlijk gepland op 22 en 23 mei, maar vanwege het verwachte slechte weer is besloten het een week te verschuiven.I n het weekend van 29 en 30 mei 2021 kunt u tijdens een prachtige wandelroute over het Klompenpad genieten van kunst. Want zeventien samenwerkende kunstenaars zetten‘Kunst aan het Klompenpad’.

De wandelroute start in Rhenen en gaat naar het Landgoed De Lieskamp in Wageningen. Het Klompenpad leidt over boerenland in de provincies Utrecht en Gelderland. U geniet tijdens uw wandeling van de rust, kleinschaligheid en de combinatie van cultuur en natuur. Op het Landgoed De Lieskamp leidt het Klompenpad langs kunstwerken van zeventien verschillende kunstenaars. De kunstwerken zijn zeer gevarieerd qua disciplines (beelden, kunst in het water, tekstinstallatie, schilderkunst, houtkunst, enzovoort).

En het Stadsmuseum Rhenen presenteert aan het Klompenpad een overzicht van haar collectie ‘Rembrandt tekent Rhenen’. Ter plaatse is géén parkeergelegenheid. U kunt er dus alleen lopend of op de fiets komen. Op het Landgoed zijn thee/koffie-to-go en versnaperingen te koop. De opbrengst daarvan gaat naar de Soroptimistclub Bennekom & Beekdal. Dit is een organisatie die zich inzet om de rechten, de positie én het leven van meisjes en vrouwen wereldwijd te verbeteren.

“Op de website ziet u de aanbevolen wandelroute en de plattegrond met deelnemendekunstenaars. U kunt beide downloaden. ‘Kunst aan het Klompenpad’ is een initiatief van een aantal samenwerkende, zelfstandige kunstenaars, Landgoed De Lieskamp en wordt ondersteund door het CultuurplatformRhenen. Meer informatie: www.thinkpink.studio.

Meer berichten