Logo gemeentenieuwsonline.nl

Thema-avond over orgaandonatie

LIENDEN - Dinsdag 18 mei organiseert de hervormde kerk van Lienden een informatieavond over het thema orgaandonatie. Een actueel onderwerp, omdat – door de recente wetswijziging – iedereen vanaf 18 jaar hierin een keuze moet maken. De avond wordt online uitgezonden en is vanaf 19.30 uur live te volgen via www.kerkdienstgemist.nl (hervormde gemeente Lienden).

Vragen die aan bod komen zijn: ‘Wat moet ik nu denken over orgaandonatie?’ ‘Heb ik een morele plicht om orgaandonor te zijn?’ ‘Of moeten we juist rondom het einde van het leven voorzichtig zijn met medisch ingrijpen?’ ‘Welke overwegingen en argumenten gebruik ik om mijn standpunt met anderen te delen?’

Spreker is medisch specialist Paul Lieverse, die zich in zijn werk als arts en docent veel bezighoudt met medisch-ethische vraagstukken, waaronder orgaandonatie. Met al zijn ervaring en kennis heeft hij op dit thema een zeer doordachte en unieke visie, die hij op 18 mei graag met een ieder deelt in een interactieve bijeenkomst. Meer informatie over Paul Lieverse is te vinden op zijn eigen website https://paullieverse.nl.

"U wordt van harte uitgenodigd om de lezing online mee te beleven en om op deze avond (online) uw vragen te stellen. Meer informatie vindt u op de website van de hervormde gemeente Lienden (www.hervormdlienden.nl)."

Meer berichten