Logo gemeentenieuwsonline.nl
<p>Twee dames uit Ochten en IJzendoorn in actie voor &#39;Samen is Leuker&#39;. (foto: organisatie Samen is Leuker)</p>

Twee dames uit Ochten en IJzendoorn in actie voor 'Samen is Leuker'. (foto: organisatie Samen is Leuker)

(Foto: organisatie Samen is Leuker)

Samen is Leuker!

NEDER-BETUWE - Twee dames uit Ochten en IJzendoorn maken deel uit van een groep enthousiaste mensen die met allerlei acties het leven van mede-dorpsgenoten een beetje leuker en minder eenzaam maken. Want soms maakt dat nét het verschil. Zij doen dat onder het motto ‘Samen is leuker! Eén tegen eenzaamheid’. En het is bedoeld voor mensen van alle leeftijden, van jong tot oud.

Eenzaamheid, komt dat vaak voor? Ja, veel meer dan je denkt. En het gaat dan niet alleen om ouderen die minder mobiel zijn. Soms zijn het bijvoorbeeld ook jongeren of mensen met een beperking die zich eenzaam voelen. Dat is niet alleen in Ochten en IJzendoorn zo, maar overal. Landelijk voelt 36 procent van de mensen zich wel eens eenzaam.

Met elkaar kunnen we iets doen om dat gevoel van eenzaamheid soms wat weg te nemen. Dat is niet eens zo ingewikkeld. Een praatje maken, luisteren, wandelen, knutselen. Noem maar op. Er zijn zoveel leuke dingen te bedenken. Doe je ook mee? Met het verrassen van mensen in Ochten en IJzendoorn; samen met thuiszorg STMR, de kerk, Dorpshuis Ochten, Huis van IJzendoorn en Welzijn Rivierstroom.

‘Samen is Leuker’ is een samenwerking van organisaties en inwoners, ondersteund en mogelijk gemaakt door gemeente Neder-Betuwe. Het doel is om eenzaamheid te leren herkennen, meer bespreekbaar te maken en vooral om samen sterk te zijn tégen eenzaamheid. Doe mee, als inwoner of vrijwilliger, als lid van vereniging,stichting, als bedrijf. Mail naar samenisleuker@nederbetuwe.nl.

Meer berichten