Logo gemeentenieuwsonline.nl
<p>Zwerm bijen is uitgevlogen. (foto: Robert van der Hoef)</p>

Zwerm bijen is uitgevlogen. (foto: Robert van der Hoef)

(Foto: Robert van der Hoef)

In april een bijenzwerm!

RHENEN - Het jaar 2021 is nog niet zo oud maar dit jaar zullen we niet snel vergeten. Niet alleen corona met de avond klok.maar vooral ook het bijzondere weer.

Wat hebben we na jaren weer genoten van een echte winter. Echte ijspret, zes dagen werd er geschaatst in en om Rhenen. Nog nooit werden er zo veel foto's van gelukkige mensen op het ijs bij de Veerweg gemaakt. Op de achtergrond de Cuneratoren en op het carillon werden oud-Hollandse liedjes gespeeld.

Toen kwam februari met ongelooflijke temperaturen, 24 graden. Velen lagen op kleedjes bij de Rijn. Dus genieten. Ook had dit weer een geweldige uitwerking op de bijen.De koningin ging aan de leg, duizenden bijtjes kropen uit het ei. Imkers uit Rhenen brachten hun bijenkasten naar de bloeiende boomgaarden. De bijen puilden haast de kast uit.

Ook gebeurde er iets dat voorzitter Rob Moret van imkervereniging 'Om en BIJ Rhenen' niet eerder had meegemaakt, De oude koningin verliet met duizenden bijen de kast om plaats te maken voor een jonge koningin. De boer zag de zwerm hangen en Rob kon de zwerm scheppen.

De bijen werden in een nieuwe kast geplaatst. De bijen kunnen weer verder met het bestuiven van de bloemen. Over enkele maanden kunnen wij weer allemaal het heerlijke gezonde fruit eten. Kersen, appels, pruimen, peren, bessen, wie lust die niet? Zonder bijen is geen gezond leven mogelijk. Steun uw plaatselijke imkers.

Meer berichten